Verhalen van de winnaars uit 2017

Corine van Diepen is de winnares van de eerste prijs ∗een ketting en armband met de kleuren geel (Topaas) en blauw (Lapis Lazuli) van Downsyndroom, een introductie set van de natuurlijke oliën van Doterra en de dichtbundels van Down & Beautiful.∗

Toen ik de aankondiging van de gedichtenwedstrijd las, heb ik heel impulsief een gedicht ingestuurd. Een paar simpele woorden die ik opgeschreven heb, nadat wij voor de zoveelste keer aangegaapt werden in de supermarkt. Woorden die op dat moment beschreven hoe ik me voelde, geen slachtoffer omdat ik een kind met Downsyndroom heb, nee een gelukkige moeder van een prachtige zoon. Wat was ik verrast toen ik hoorde dat ik gewonnen had! Ik kreeg ook echt enorm veel positieve en leuke reacties, mijn gedicht werd zelfs door anderen gedeeld op o.a. Facebook. Mooi om te horen en te zien hoe een paar eenvoudige woorden, die ik vanuit mijn emotie op papier heb gezet, zoveel te weeg kunnen brengen.

Foto van zoon Corine van Diepen voor website

Juf Wampie, de lerares van Jip is de winnares van de tweede prijs ∗oorbellen met de kleuren geel (Topaas) en blauw (Lapis Lazuli) van Downsyndroom.∗

Wij vonden het erg mooi en fijn om deze mooie woorden met anderen te delen , het gedicht spreekt voor zich zelf , het bijzondere wat wij eigenlijk wel gewoon vinden.

Jip

Terry Petersen is de winnares van de derde prijs ∗een memory spel met afbeeldingen van Down & Beautiful.∗

DEAR ELLA was the bravest poem I have ever written. Yet, while opening a traumatic moment from my past, I also gave myself the opportunity to share the beauty that is my Ella. At my birthday party recently, she was concerned about my broken hand and injured knees after a fall. Her concern is genuine. She calls and asks about me before sharing the world of her family and toys.

Not only do I treasure the prize, I’m saving the box–from another country. Beautiful people with Down Syndrome are everywhere. I am blessed.

Grandma & Ella a great hug (2)_LI zw