Ontmoet de juryleden

Mijn naam is Jelly Muller, ik ben de trotse Oma van Daenan Muller.
Daenan was ons 5e kleinkind, vrij snel na zijn geboorte heb ik hem in mijn armen mogen houden.
Met zijn sparkling oogjes keek hij ” dwars” door mij heen, en raakte mij op een speciale manier.
Inmiddels is hij in Maart 5 jaar geworden. Gelukkig mogen wij geregeld op hem passen, en soms ook blijft hij slapen.
Daenan is een open mannetje, met onuitputtelijke liefde, blijdschap, en gaat graag op ontdekking.

Ik ben trots dat ik een van de juryleden ben van de gedichten wedstrijd van Down en Beautiful , en ben heel benieuwd jullie gedichten te lezen.

Heel veel plezier en succes met je gedicht.

FamilieMuller-3368 zw.jpg

Mayke heeft mij gevraagd om jurylid te zijn bij de gedichtenwedstrijd.
Spannend, ik ben heel benieuwd naar alle gedichten.
Ik heet Dineke Meijen en heb een selfie gemaakt met mijn dochter
Jasmijn, nu 33 jaar.
Jasmijn heeft ook Down syndroom en gaat een schilderij maken voor de 1e
prijswinnaar.
Het is zo leuk om als moeder te zien, dat ze zich nog altijd ontwikkeld.
Dat had ik nooit verwacht. Jullie kind is misschien
nog een stuk jonger. Ik heb altijd geprobeerd uit te gaan van wat ze kan
en haar interesse heeft om haar zelfvertrouwen te geven.
Daarvan is ze vooral gegroeid, zowel op de Basisschool als het Speciaal
onderwijs. Als klein kind had ze al iets met kleur.
Dat talent is er later met schilderen uitgekomen en daar geniet ze van.
Ze is beroemd.

Heel veel succes bij het schrijven van je gedicht.

Dineke-en-Jasmijn

Wat een eer uitgenodigd te worden om jurylid zijn van de Down & Beautiful gedichtenwedstrijd.

Ik ben Jacqui. Moeder van de 25-jarige Jordan. Mijn eerst geborene. Wat een verrassing toen de doktoren mij vertelde, als 20-jarige moeder, je zoon heeft het syndroom van Down. Iets wat je niet verwacht noch ziet aankomen.

Een bitterzoet cadeau die je als ouder de gelegenheid geeft de wereld te vertellen:
‘ van binnen mooi zijn … zo straal je als mens! Accepteer elkander en geef de liefde door.
Zo maak je ECHT een verschil in de wereld!’

Schrijven vanuit je hart is een helend proces. Pen op papier en laat de emoties maar komen.
Succes met schrijven lieve mensen!

Jacqui-en-Jordan.gif

Zal ik mijzelf proberen neer te zetten in een klein stukje tekst. Ik ben Nicolle Frenay, geboren in Assen en in mijn eerste levensjaar naar Lelystad verhuisd waar ik nu ik 45 ben en nog steeds met veel plezier woon. Thuis (in mijn ouderlijk huis) zijn wij met twee kinderen, mijn zus en ik. Mijn zus is geboren met een spina bifida, beter bekend als een open ruggetje. Het opgroeien in een gezin met een gehandicapt gezinslid heb ik in mijn jeugd niet als anders ervaren. Het was zo en ik wist niet beter of anders. Inmiddels weet ik dat de persoon die ik nu ben is ontstaan door mijzelf te ontplooien. Het is niet niks om op te groeien in een “gehandicapt” gezin maar het heeft mij op mijn pad meer gebracht dan ik ooit had durven dromen. Van een bescheiden/verlegen meisje ben ik ontpopt tot een zekerder vrouw die weet wat ze wil en dit ook teweeg brengt. Omarm het pad dat voor je is bedacht en maak het tot de mooiste reis dat het leven heet.

Schrijf je mooiste schrijven tot een supergedicht en win.
Nicolle