Nieuw dit jaar! Je mag ook met een kort verhaal van Max. 213 woorden meedoen met de dicht/schrijfwedstrijd van Down & Beautiful. Start op 21 december 2020.

Ontroer met jouw woorden de jury en het publiek van Down & Beautiful en laat voelen wat een kind, een volwassene of een kennis met het syndroom van Down voor jou betekend. Het mag ook een ludiek verhaal zijn, zoals onderstaande korte anekdote van 146 woorden.

De onhandige superheld Daenan

Op een winterse dag met witbesneeuwde daken, werd een bijzonder jongetje met de naam Daenan geboren. Hij had een zilveren streep haar over zijn hoofd.
Het was een kind met superkrachten die daarnaast ook erg onhandig kon zijn.

Zijn leven begon toen hij met supersnelheid uit het lichaam van zijn moeder vloog om opgevangen te worden door mevrouw Engel.
Ze gilde het uit in koor met de kersverse mama. Het gezicht en haren zaten onder het bloed. ‘Gefeliciteerd!’ Kon ze nog net uitroepen en ze gleed uit alsof er een bananenschil lag. BAM

In de gang ontstond geroezemoes en de mama en haar zoon Daenan werden in een klap beroemd. ‘Heb je het gehoord Anna? Die moeder nieste HATSJOE en het kind kwam in eens naar buiten.’ Waarop haar collega’s antwoordden, ‘Dit is echt de snelste bevalling voor in het Guiness Boek wat de record snelheid bijhoudt!’

Doe jij ook mee met de dicht/schrijfwedstrijd van 2021? Stuur dan jouw gedicht of kort verhaal naar downandbeautiful@gmail.com. De winnaars worden bekendgemaakt op Wereld Downsyndroom Dag 21 maart 2021. Dank je wel!

IMG_0316.JPG