Dichtbundels

Vanaf de geboorte van mijn zoon Daenan op 30 maart 2013, ben ik als een leeuwin in de wereld van positieve beeldvorming gedoken.

Door mijn welpje zijn alle zonnenstralen door de wolken gebroken.

Mijn creatieve vlam is wederom weer aangestoken. Door boeken in een gedichtvorm te schrijven met daarin alle momenten weerlegd die mij emotioneel geraakt hebben.

Ter wereld gebracht door een Engel, gaat over de zwangerschap, de geboorte, de ziekenhuisperiode, zijn hartje en het proces daarna

Down & Beautiful, book of love, collectie van gedichten is een bundel van de beste gedichten die gepubliceerd zijn op de Facebook pagina.

De dichtbundels zijn uitgegeven als e-book en kunnen besteld worden voor € 7,50 via downandbeautiful@gmail.com. Een gedeelte gaat naar een goed doel.

Recensies

Het krijgen van een kind zet je leven op z’n kop. En als je kindje Downsyndroom heeft, wordt er nog wat extra aan je leven geschud. Je houdt zielsveel van je kind, maar het leven loopt anders dan je vooraf had verwacht. Denk alleen maar aan de veelvuldige ziekenhuisbezoeken of de reacties van anderen. Mayke Muller heeft haar zwangerschap, de geboorte en de tijd erna verwoord in gedichten. Het boek ( alleen als ebook uitgegeven) geeft een zeer indringende kijk op het leven van Mayke, haar man en zoon Daenan. Je leest dat zij zeer betrokken is en met veel liefde werkt aan een goede plek voor haar zoon. Haar betrokkenheid is zo groot dat een deel van de opbrengst gaat naar de documentaire “Als ik dit vooraf had geweten”. Zowel met behulp van de gedichten als haar inzet voor de documentaire  is er gelukkig weer een moeder die zich inzet voor een betere wereld voor kinderen met Downsyndroom.  -Regina Lamberts-

Bij mij komen twee woorden op:
VERRIJKING EN VERIJKING.
Door de gedichten te lezen, met bijpassende mooie foto’s van Daenan, heeft het mijn leven verrijkt en een verdieping gegeven, verijkt.
Het doel van jou was om mensen een positief beeld te geven voor het Downsyndroom. Dat is je goed gelukt, het heeft mij geraakt.
Natuurljk kent de maatschappij verschillende typen mensen.
Je hebt als moeder inzicht gegeven in de leefwereld van een kind met Down.
Een hele mooie omschrijving van het “proces” wat jullie samen doormaken en doorgemaakt hebben, inclusief alle emoties, onzekerheden en blijdschap. Het karakter van Daenan, om trots op te zijn.
Een mooie handreiking voor iedereen om te zien hoe elk kind, volwassene een belangrijke rol speelt in de maatschappij, ieder op een eigen manier, eigen beperkingen en mogelijkheden .
Je maakt duidelijk dat elk kind verrassend is, Daenan weet mensen te raken door vrolijkheid, heel ondernemend zijn en andere belangrijke eigenschappen.
Ook dat hij, evenals andere kinderen, een sturende hand nodig heeft/blijft houden van iedereen om hem heen.
Zo liefdevol.
In verbondenheid met alles en iedereen dient elk kind alle kansen te hebben om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.
Deze bundels zetten je tot nadenken, waar het in het leven om gaat, respect, leven in het hier en nu, vandaaruit verder kijkend.
Gelijkwaardigheid, oprechtheid, opdat iedere mens op de juiste manier gewaardeerd wordt en de kans krijgt om een eigen rol te vervullen. -Ada Gloerich-

pagina WordPress e-books