Blog

Daenan will change the world with his superpower, his extra chromosome

Pareltjes zweet parelen van Daenan’s voorhoofd af. De haren bij zijn slapen zijn nat. Mama en papa liggen uitgeput op de bank en kijken hoe de bijzondere broertjes en onze zoons, in deze brandende hitte achter elkaar aan rennen. Aan energie geen gebrek.

Ik denk nu aan het gesprek van een week geleden.

‘We kunnen nog zeker vier jaar wachten met de hartoperatie,’ zei de charmante grijze cardioloog. De druppels prikte achter mijn ogen. Doe even normaal, vertelde ik mijzelf.

Maar de gedachte aan mijn kleine ventje en deze heftige gebeurtenis die toch ergens in de toekomst zal gaan plaatsvinden, stemde mij niet rustig.

Ik kijk naar Daenan. Niemand zal denken dat hij een AVSD heeft. Aan de buitenkant zie je het niet. De cardioloog kan het alleen aan de binnenkant controleren door een hartfilmpje en echo. Blijkbaar komen zijn longen toch meer onder druk te staan door de gaten in zijn boezems. De waarden waren dit keer minder goed.

Volgend jaar mogen we weer terug in de zomermaand juli en die keer in het AMC te Amsterdam.

‘Ik ga binnenkort met pensioen, maar mijn opvolgster let ook goed op het kind en kijkt niet alleen naar de regels en wat voorgeschreven staat. De beste leeftijd wat te boek staat voor een open hart operatie is namelijk, vier jaar maar jullie kunnen zelfs tot 15 jaar wachten als hij zich zo goed blijft ontwikkelen.’

Toch vinden wij het jammer dat deze fijne cardioloog het vak gaat verlaten. Natuurlijk begrijpen wij ook dat hij van zijn welverdiende tijd vrij zal gaan genieten.

Daenan was zo rustig bij deze cardioloog, en deed altijd zo goed mee bij elke afspraak, dat wij hopen dat hij net zo’n klik za hebben met zijn opvolgster.

Gelukkig gaan deze hittegolf en zijn hartafwijking goed samen. Zijn volumeknop gaat niet zachter en hij blijft doorgaan als een klein Duracel konijntje.

Onze kanjer !!

The story of the 2nd Prize Winner in 2019

Marissa Erickson won the second prize of the poetry contest of Down & Beautiful and do you know that this beautiful lady happens to have Down syndrome. I am so proud that all the way from America, her words have reached a lot of hearts.

Marissa is a woman in her twenties and part of the John Travolta’s Inclusion Film School in California. She loves the arts, paints, writes and she just crewed in a film. Here is the behind the scenes to look at her time on set. It was pretty exciting.

I personally did not know of this school of inclusion that John Travolta started. This makes me like him even more!!

This is the answer of Mary, Marissa’s mother

Thank you so much for sending the gifts to Marissa! She was so excited to receive them and to have her poem in the contest. She greatly enjoyed sharing her poem and hopes that people like it. 

She wants people to know that she loves to share her poem and that she is living her best life!

Mary and Marissa

That’s one of the goals of the Down & Beautiful poetry contest, to share the many talents of people with Down syndrome and to let others feel that writing and being creative has healing power.

Blog: Prijswinnares Stephanie over de eerste prijs

image

Wat is het mooi als een prijs een schot in de roos is. Je kan dit bewonderen door het zien van de foto’s met haar zoon en de wipwap van Re-Tire. Een prachtig product die Stephanie al eens bekeken en onthouden had.

Stephanie zag toevallig de Down & Beautiful dichtwedstrijd op Instagram en besloot direct haar woordenstroom op papier neer te zetten. Je leest bij elk woord liefde, warmte en oprechtheid. Ze wilde gewoonweg meedoen en had niet eens gekeken bij de te winnen prijzen.

Elk jurylid wist zeker, dit gedicht die elke snaar raakt en die emoties aanspreekt waardoor zelfs een traantje ontstond in onze ooghoeken, heeft recht op de eerste prijs. Een drietal prijzen waaronder ook de dichtbundels van Down & Beautiful en een Aroma Touch Massage van nicOiLs.

Hier onder lees je de ervaring van Stephanie.

Dankjewel! Ik was echt flabbergasted gisteren, echt heel mooi en bijzonder dat mijn woorden hebben mogen winnen! En ook zo veel leuke reacties gekregen al!

En dat zeker, dat plekje verdienen ze en hebben ze zeker in mijn hart!

Geweldig, de dichtbundels! Daar ga ik fijn uit lezen wanneer de kinderen op bed liggen!

Wauw.. echt super gaaf, ik weet zeker dat onze kleine boef hem fantastisch zal vinden! En ook zeker het verhaal achter Re-Tire vind ik prachtig! Ik kende het via het profiel van Lucky Leaf. 

Wauw en ook nog een massage, ik moet eerlijk zeggen dat ik helemaal niet zo naar de prijzen gekeken had maar hoe leuk is dit! Ik heb nog nooit een massage gehad dus ik ben heel erg benieuwd!

Natuurlijk ga ik een mooi stukje schrijven over de wedstrijd, prijzen en ervaringen met de dichtwedstrijd. Ik heb gisteravond een IG video opgenomen over deze ervaring dus die staat al online en een post met het gedicht, binnenkort zal ik nog een mooie post maken met de ervaringen en foto’s! 🙂

Heel erg bedankt voor deze mooie ervaring en en uiteraard voor de prachtige prijzen!

Stephanie Caroline Boers

Insta: @huisjeboompjeblogje

Blog eerste Meet & Greet en verhaal achter de te winnen prijzen van de dichtwedstrijd; een workshop sieraden maken van edelstenen.

In de golven zag je waterrimpels. Een effect wat je later terug voelde in het huis met uitzicht over deze prachtige natuur. Aan de voorkant bij de deur was het versierd met kentekenplaten uit bijzondermooie stukjes op deze wereld. Ook een ijzeren groene plaat met het heerlijke Australia daarop. Ik dacht dit moet het huis van mijn vriendin Jacqui zijn.

Jacqui was de gastvrouw van de eerste Meet & Greet van Down and Beautiful. Nadat ze de deur open deed voor mij, verwelkomde ze Ada van BeBalancedBeads die de sieradenworkshop verzorgde. Langzaamaan stroomde het huis gezellig vol met allemaal bijzondere vrouwen met even speciale levensverhalen.

Op de grijze bank kwam het waterrimpel effect samen. Vrouwen die elkaar niet zozeer kende en wel de diepe connectie voelde. Het woord ‘toeval’ viel vaak en duidelijk werd – toeval bestaat niet. Welke beslissingen je ook maakt in het leven, het is alsof je een steentje in het water gooit waarna de waterrimpel jou raakt, en je omgeving en je leven beïnvloed.

Ik vertelde over hoe ik Jacqui ontmoet had (dat verhaal kan je lezen via link) en hoe zij mij in contact bracht met Ada. Een gezellig uitje naar Ladies Movies Night waar Dr. Dreamy onze harten weer een klein beetje liet springen. Mijn liefde voor het dragen van sieraden van edelstenen en Ada haar passie voor het maken van deze wonderschone creaties, kwamen deze avond samen.

In mijn hoofd speelde al langer dat ik meer wilde bereiken met Down & Beautiful door de volgers te laten merken hoe schrijven in de praktijk helend kan werken. De dichtwedstrijd werd gelanceerd in 2016 en Ada wilde een prijs doneren; een armbandje in de kleuren geel en blauw van Downsyndroom.

Aan tafel op deze zonnige dag in April, vertelde Ada via de zeven chakra’s welke gekleurde en type edelstenen je geestelijk en lichamelijk kunnen ondersteunen.

De zwarte Onyx is bijvoorbeeld aardend en lavasteen neemt niet alleen energie op en ook essentiële oliën zoals groene mandarijn, steranijs en roze peper.

Jacqui had deze set meegenomen die speciaal voor International Women’s Day

Naar voren is gebracht. Het was alsof we even bij het maken van een love potion waren a la Harry Potter en elke vrouw pakte de olie die voor haar het meest aantrekkelijk was.

Dat was ook zo met het kiezen van de edelstenen. Bijvoorbeeld schitteren de oranje Jade en zwarte Onyx nu als combinatie om mijn pols. Drie oogverblindende rijen verwerkt in een armband.

Welke werking geven deze edelstenen bij elkaar:

Oranje Jade geeft energie, werkt stimulerend en brengt vreugde en creativiteit.

De steen geeft steun, kracht en doorzettingsvermogen en helpt je je doelen te bereiken. Het maakt standvastig en verantwoordelijk en stimuleert zelfverwezenlijking.

De tweede van de Chakra kleuren is oranje en staat voor het uiten van emoties, het hebben van relaties, beweging, seksualiteit en creativiteit. Je weet wat je wilt en durft emoties te uiten. Deze kun je uiten zonder overemotioneel te worden. ‘Ik voel’ staat centraal.

Onyx stimuleert analytisch denken, logica, concentratie en helpt om een nuchtere en realistische houding aan te nemen.

Ada legde uit welke verschillende materialen gebruikt kunnen worden en liet zien hoe je een slotje kan zetten. Het groepje vrouwen was stil en eenieder was in de creatieve flow van creëren. Ik zag fraaie armbandjes ontstaan van lichtblauw, gecombineerd met rood en zwart. En ook alleen van lavasteen in verschillende kleuren bruin, geel en groen.

Het is dat de workshop gepland was van 13.00-16.00 en ik weet zeker dat alle vrouwen nog lang met elkaar hadden kunnen doorkletsen. Helemaal door de inspirerende omgeving. De zonnestralen die binnenkwamen door het glazen dak verlichtte de woonkamer en alles kwam mooi tot haar recht.

Dank voor het deelnemen Sandra, José, Lieve, Anneke en Curina.

Met speciale dank voor de organisatie aan:

Ada Kaspersma – BeBalancedBeads

Jacqui Broekman – Holistic Apothecery

Mayke Muller – Down & Beautiful

Winnaars dichtwedstrijd 2019

Ik wil iedereen bedanken voor het meedoen met de dichtwedstrijd van Down & Beautiful in 2019. Met speciale dank aan Ada Kaspersma van BeBalancedBeads, Nicolle Frenay van NicOiLs, Anneke Swartjes van Re-Tire, Hannah van Photo Art by Hannah, Miranda Stefan-Vos van het oa. het boek Hartsvriendinnen, Jeanine Boerendans van B-zonder en Down en Sabrine van Dijk-Wulff van Sab’s Creaties voor het mogelijk maken van de te winnen prijzen. 

Op 22 maart na Wereld Downsyndroom Dag, stuur ik Mayke Muller, een mail om persoonlijk te feliciteren en met meer informatie over de gewonnen prijzen. De deelnemers die niet in de prijzen zijn gevallen, ontvangen een bedankje per post. 

De drie winnaressen zijn …..

 

Nummer 1

Titel: Soms
Soms ben je verdrietig
En kijk je niet zo blij
Dan zeg je ‘ik ben anders’
Ik wil zó graag zijn als jij!
Soms laat je je eten staan
Heb je zelfs geen zin in je beschuit
Heb je tranen in je ogen
‘Ik zie er anders uit’
Soms zit je aan de kant
Heb je geen zin om te gaan spelen
Die kinderen zijn niet lief
Ze willen niet met mij delen
Soms kijk je mij aan met vragende ogen
En zeg je ik snap het niet zo goed..
Dan lach ik naar je;
‘Ik leer je hoe het moet!’
Waar ik je begin te leren
Is dat jij er echt mag zijn
We zijn allemaal toch anders?
Er is niets mis met uniek zijn!
We zien er allemaal anders uit
Maar jij hebt de mooiste lach
En het ligt echt niet aan een uiterlijk
Waarom iemand jou echt mag!
Mooi zijn komt van binnen
Al is jouw uiterlijk héél dik oké
Je bent lief, vriendelijk en aardig
Ik neem je altijd heel graag mee!
Soms zijn kinderen gemeen
Maar zullen wij samen leren spelen?
Als we ze uitleggen hoe jij je voelt..
Dan willen ze vast wel met je delen!
Ik neem je aan de hand
Want samen kunnen wij dit
Jij bent een oh zo bijzonder kind
Dat heel diep in mijn hartje zit!
Stephanie Caroline Boers
Insta: @huisjeboompjeblogje
Nummer 2
Titel: People with Down Syndrome

We are stars
make you happy all the time
and we love hugs
we love our parents and Brothers and sisters
we love you all to our hearts
WE rock
we are super stars
we stand up to Bullies
we can make a Stand
We are people
we can learn
we are talented
we are Princesses and kings
what we are now and then…
born to be wild

Marissa Erickson, Poet and Artist

nummer 3 2

Titel: Rustpunt
Een glimlach
Als groet
Wetende dat ik
Mag
Niets moet
Enkel ik
Kan zijn
Wie ik ben
Hoop dat ik
Dat ook
In jou herken
Sascha Buitenkamp

De hobbelband van Re-Tire made by Pips

Het zonovergoten vrijstaande huis, de warme begroeting en het speciale gezelschap staan in mijn geheugen gegrift en de mensen van Re-Tire hebben een plekje in mijn hart gekregen.

De wervelwindjes, alias mijn zoons Daenan en Colin lachten vriendelijk naar Paul en spotten daarna vrijwel direct de hobbelband en wipwap. Gierend en brullend van de lol en totaal in hun element, lijkt het alsof ze vaker op bezoek zijn geweest bij Anneke, Paul en Mark, en het was echt de eerste keer.

Mark heeft het syndroom van Down net als Daenan en is trots dat hij samen met zijn vader Paul oa. hobbelbanden maakt van oude autobanden en gerecycled hout. Zijn moeder Anneke wil graag een van de dromen waarmaken van Perfectly Imperfect People (Pips Inc) en dat is om hun eigen geld te verdienen. Lees de volledige missie hier.

De hobbelband is gedoneerd aan Down & Beautiful om als een van de prijzen weg te geven aan de winnaar van de eerste prijs.
Waarvoor ik dankbaar ben. Wij gaan samen iemand gelukkig maken met dit unieke product.

Met de te winnen prijzen van de Down & Beautiful dichtwedstrijd wil ik laten zien welke talenten mensen met het syndroom van Down allemaal hebben en wat zij supergoed kunnen.

Neem Mark, een knappe jongen van 21 jaar die vier dagen per week bij Brownies en Downies werkt en daarnaast zijn handen uit de mouwen steekt om ook wijnbanden en schaak/backgammon tafels te maken.

Daenan is nu nog zes, en ik zie hem in zijn toekomst bijvoorbeeld net als Mark in een lunch restaurant werken, of schilderijen maken zoals Jasmijn of in een toneelstuk spelen zoals Dr. Down.

Wil je kans maken op een hobbelband van Re-Tire, dan ontvang ik graag jouw gedicht in de mailbox van downandbeautiful@gmail.com voor 15 maart. De drie winnaars worden bekendgemaakt op Wereld Downsyndroomdag 21 maart om 21.00 uur. Iedereen die meedoet krijgt sowieso een bedankje.

Dank je wel.

Re-tire-collage-blog

Een bijzondere ontmoeting en het begin van een speciale vriendschap

Een hele tijd geleden was ik verrast en geïntrigeerd door de komst van een Australische familie naar het gewone Almere-Haven waar destijds weinig te beleven was. Het avontuur lonkte. Een van de zoons van het grote gezin kwam bij mij in groep 8. Het was een knappe jongen, een surf dude, en alle meiden in de klas waren helemaal weg van hem.

Jaren later stuurde ik  in 2014 een vriendschapsverzoek naar Tanya, een van zijn oudere zussen en ze accepteerde alhoewel ze niet meer precies wist waarvan zij mij kende. Doordat ze een foto van mijn zoon Daenan zag en hem aan zijn amandelvormige oogjes herkende, stuurde ze een artikel wat haar oudste zus Jacqui geschreven had genaamd ‘Downsyndrome is not my son’s name.’

Hoe wonderlijk is het dat deze bijzondere dame Jacqui in dezelfde buurt verder is grootgebracht als ik, en haar zoon in een van de huizen onder begeleiding woont, in de straat waar mijn huis anno 2018 op uitkijkt.

Jacqui werd jong moeder van haar zoon Jordan. Haar wereld veranderde niet alleen doordat ze mama was geworden van een buitengewoon kindje, maar ook verhuisde ze van Down Under naar de andere kant van de wereld met haar gezin van drie. Binnen vijf maanden had de vader van haar eerste baby besloten om zijn verantwoordelijkheid niet te nemen en te vertrekken. Ze was de Nederlandse taal niet machtig, en moest helemaal alleen leren voor haar kindje te zorgen. Naast  Downsyndroom heeft Jordan ook het syndroom de La Tourette en Autisme.

Ik was ruim tien jaar ouder toen ik voor het eerst moeder werd van Daenan. Zijn hartafwijking en de grootste angst om hem te verliezen waren velen malen groter dan de onzekerheid over zijn Downsyndroom. Het was voor mijn echtgenoot Ranchi de druppel en hij kreeg een burn-out na jaren overwerkt te zijn. Meer tijd met je kind. Meer tijd samen. Tijd om na te denken.
Samen de weg kwijtraken, je hart verliezen en langzaamaan in het labyrint je hartenlust terugvinden.

Iedereen die vader of moeder wordt, gaat door een transformatie proces en dat is voor elkeen anders. Jacqui verovert de wereld met Doterra natuurlijke oliën en laat zien hoe bijvoorbeeld ‘Wild Orange’ je kan helpen ontspannen in een haastige maatschappij. Door de verstuiver die Jacqui aan mij leende, heb ik zo ontspannen mogelijk mijn tweede zoon Colin op deze aardbol kunnen zetten.

Jacqui is onderdeel van de jury van Down & Beautiful en beoordeelt samen met Nicolle, Diny, Jelly en mijzelf de toegezonden gedichten. Zij heeft ook ervaren dat schrijven helend kan werken. Schrijven is ook als therapie voor mij. Met de jaarlijks terugkerende dichtwedstrijd wil ik mensen laten ervaren dat het dichten van woorden vol emotie met gevoelige zinnen en het spelen met symboliek, wonderen voor je gestel kan doen.

Doe je ook mee? Je kan gedichten mailen naar downandbeautiful@gmail.com in de periode van
21 december 2018 tot 15 maart 2019. De winnaars worden bekendgemaakt op Werelddownsyndroom dag op 21 maart 2019.

Zie hier onder de te winnen prijzen dit jaar.

 1. Massage AromaTouch van nicoils
  Hobbelband van Re-tire Re-Tire
  E-book dichtbundels van Down & Beautiful
 1. Photoart pasgeborenen op maat gemaakt by Hannah 20×30
  Boek Hartsvriendinnen van Miranda Stefan-Vos
  Sieradenset met de kleuren geel en blauw van Downsyndroom van BeBalancedBeads
 1. Houten bordje voor in de tuin of in huis van B-zonder en Down

Op zaterdag 6 april van 13.00-16.00 uur organiseert Down & Beautiful voor het eerst een Meet & Greet en de mogelijkheid voor mensen om het verhaal achter de prijz(en) van de dichtwedstrijd te leren kennen.

Een workshop sieraden maken van edelstenen, verzorgd door Ada Kaspersma van BeBalancedBeads.

 • Prijs pp. 12,50 Euro voor een armbandje
 • Prijs pp 35,00 Euro voor een sieradenset

Laat het weten aan Mayke Muller voor eind maart 2019 of je graag wil deelnemen. In de bevestiging mail ontvang je meer informatie, zoals het adres en de routebeschrijving.

Zie als voorbeelden de mooie sieradenset die je kan winnen als je een gedicht indient, en de bedankjes voor iedereen die meedoet. Dit in samenwerking met Ada Kaspersma van BeBalancedBeads.

Sieradenset dichtwedstrijd
Agaat werkt aardend en beschermend. Het zorgt voor innerlijke rust en helpt om zaken wat objectiever te bekijken. Blauwe kwarts werkt op de communicatie, zorgt dat je makkelijker je gevoelens en emoties uit.

 

Bedankje dichtwedstrijd
Armbandje bedankje

Down & Beautiful

Blog nr. 11 – De Metro

Ik hoorde Nederlandse muziek uit de speakers komen en ik dacht: Wow wat een pluspunt dat de metro muziek afspeelt voor de reizigers. Totdat ik mij omdraaide en ik twee prachtige blauwe ogen keek. Hij haalde een hand door zijn blonde haren. Zijn glimlach was zoals een schitterende ster in de dag. Het betoverende liedje wat ik hoorde, kwam uit de speakers van zijn telefoon.
De jongeman gaf mij twee keer een box door met zijn vuist mijn vuist aan te raken. ‘Moet je hier uit?’ vroeg ik. Graag had ik dit contact langer gehad. Hij mompelde iets wat ik niet helemaal kon verstaan. Zo jammer dat ik na twee haltes uit moest stappen om mijn trein te halen. Ik was al te laat. Met die wetenschap had ik wel even met hem mee kunnen reizen. Hoe oud zou deze jong volwassen man zijn?

Op het station was ik nog aan het nagenieten en ik moest denken aan mijn oudste zoon Daenan. Het luisteren gaat steeds beter sinds hij op school zit. Tuurlijk blijft het nog een uitdaging omdat hij het leuk vindt om weg te lopen met een grote grijns op zijn gezicht. Hij ziet het als verstoppertje spelen en ziet geen gevaar. Toch heeft Daenan al veel avonturen meegemaakt met zijn klas. Hij reageert goed op het groepsgevoel. Hij wil er ook bij horen en hij hoort erbij. Als zijn vriendje netjes in de rij loopt, dan doet Daenan dit ook. Als een ander in eens weg rent, doet Daenan dat na. Hij ziet nog geen verschil in goed en fout en vindt alles leuk.
In bijna een jaar tijd, heeft Daenan al heel veel vriendjes en vriendinnetjes. Ik kan daar echt van genieten als hij roept ‘Hey’ en twee meiden hem de nek om vliegen.

In Almere-Poort in de Albert Heijn, stond ik achter een jongeman. Hij had een aantal boodschappen gedaan en was netjes het geld aan het tellen om te betalen. Wow, schoot door mijn hoofd. Wat knap! Hoe zelfstandig. Wat fijn. De jongen was ondertussen aan het flirten met de caissière die daar ontvankelijk was. Dat begreep ik wel hoor, met zijn Johnny Depp look en reebruine ogen.

Je bent nog maar vijf jaar en als moeder en vader hoop je altijd het beste voor je kinderen. Zou jij later ook bij een Brownies en Downies kunnen werken en met je eigen geld boodschappen doen. Of in de metro reizen <3. De tijd zal het uitwijzen. Wij hebben al het vertrouwen in onze zoon dat hij zijn dromen kan waarmaken en kan doen wat hij later leuk vindt.

IMGP6922

HandTouch NicOiLs 1e prijs dichtwedstrijd 2019

Nicolle Frenay van NicOiLs kwam op een zonnige dag naar mijn huis toe en nam een glimlach en een paar zonnestralen mee waardoor ik ook van de warmte kon gaan genieten. De gelukkige winnaar van een HandTouch die aan mij gegund werd.

Uit de speakers hoorde ik rustgevende muziek en ik voelde dat ik door de mooie klanken in balans kwam. Ik rook een verfrissende geur van dōTERRA lemon en nam een slok van het water met deze smaak wat welkom voor mijn lichaam was.

Op de tafel stond een doos met verschillende oliën met ingrediënten samengesteld uit de natuur. Ik had geen keuzestress en mijn aandacht ging direct uit naar de Motivate, een Encouraging Blend met mind en citrus essential oils.

Vanaf het moment dat Nicolle mijn hand aanraakte voelde ik verbinding en begonnen de tranen te prikken achter mijn ogen. De emoties begonnen te stromen samen met de olie die in mijn huid haar werk deed. De huid is een spiegel van de ziel.

De woorden uit mijn hart kwamen vanzelf en Nicolle was een luisterend oor. Zonder oordeel of veroordeel. Ze was er voor mij. Ze was er voor mijn handen. Mijn huid werd verwend, verzorgd en verrijkt. Ontspanning waar ik nog uren lang van kon genieten.

Ik zal altijd dankbaar zijn voor de HandTouch van NicOiLs. Een ervaring die ik nooit zal vergeten. Een kostbare herinnering. Deze combinatie maakt mij nieuwsgierig naar de AromaTouch waar Nicolle het hoofd, de nek, schouders, rug en voeten onder handen neemt.

Wat deze massage elke keer uniek maakt, zijn de acht uitgebalanceerde en vastgestelde dōTERRA oliën met geneeskrachtige ingrediënten. Ieder met heilzame werkingen voor de huid; de spiegel van de ziel.

De prijs: de HandTouch ligt ook binnen jouw handbereik als jouw gedicht met de eerste prijs betiteld wordt. Wie weet wordt je dan ook nieuwsgierig naar de AromaTouch.

Doe je ook mee? Stuur jouw gedicht naar downandbeautiful@gmail.com voor 15 maart. De winnaars worden bekendgemaakt op WDSD 21 maart 2019.

Verhalen van de winnaars uit 2018

Betty van Loon is de winnares van de eerste prijzen *een HandTouch van NicOiLs,
het prachtige schilderij met vlinders van Jasmijns Wereld  en de dichtbundels van Down & Beautiful

Jouw gedichtenwedstrijd was voor mij de aanleiding om in het kort te schrijven hoe Leonoor in mijn leven kwam en hoe het voelt om haar moeder te mogen zijn. Ineens vond ik de juiste woorden en daar was ik voor mezelf heel blij mee. Af en toe geef ik mijn gedicht aan iemand waarmee ik mijn gevoel wil delen, en dan hoef ik verder niet veel meer uit te leggen, het is de samenvatting van een groot wonder.
Ieder nieuw leven is een wonder, een geschenk van God,  de intense vreugde die Leonoor in ons gezin brengt  is moeilijk in woorden te vangen, wij genieten er elke dag van. Ik had niet verwacht jouw wedstrijd te winnen, ik was erg verrast en blij met de mooie prijzen.
Het schilderij van Jasmijn staat in de woonkamer, met Nicolle hebben we erg gelachen en ik voelde me verwend, jouw gedichtenbundels vertellen een verhaal dat ik ook ken: het verhaal van liefde en geluk met een kind dat je niet toevallig kreeg,
maar speciaal voor jou bestemd was om intenser in het leven te komen staan….
Onze Leonoor kan sinds twee weken lopen, op de foto zie je haar op een gezellig dorpsevenement deze week, ze heeft niet alleen 4 zussen, 1 broer en een vader en moeder, maar ook al zoveel vrienden in ons kleine dorp. Wij zijn niet bang voor de toekomst, we vertrouwen erop dat God die ons Leonoor gaf ook haar leven zal leiden, en wij mogen helpen, wat een eer!
Ik wens je veel geluk in je leven.
D&amp;B-winners-2018-Betty
De winnaar van de tweede prijzen is Erika De Stercke en zij was erg blij met het volgende de dichtbundel “Dag Taart op de Tafel” van Stichting Special Arts
en het boekje “Maxwell goes to the zoo” van Lisa van Drese.
Diana van Riemsdijk is de winnares van de derde prijs, een thee mok van Sab’s creaties met de quote ‘“You are amazing, remember that!”

“Toen ik de oproep voor de gedichtenwedstrijd zag staan in de Down-Up, heb ik diezelfde avond mijn gedicht geschreven.

Wat een verrassing dat mijn gedicht de 3e prijs heeft gewonnen.

En de prijs? Zoals jullie kunnen zien komt goed van pas!”

D&B-winners-2018-Diana.gif

Federica Zandardi heeft de mooie quote aan Down & Beautiful gestuurd die als winnaar uit de bus kwam en op de thee mok (derde prijs) is gedrukt door Sab’s creaties

Zij mocht het schitterende armbandje ontvangen gemaakt door BeBalancedBeads met geel topaas en hartjes van Swarovski.

armandje-2.gif