Woordjes leren aan grote broer

Daenan zeg is ‘mama’ en ‘papa?’ Ik kijk het vrolijke gezichtje van Colin aan en vertel dat Daenan die woordjes wel al kan zeggen, en nog veel meer. ‘Kijk maar of je zijn woordenschat kan uitbreiden,’ glunder ik.

Colin zit in groep 3 en komt vaak thuis en vertelt dan vol trots welke nieuwe letters, woorden en cijfers hij heeft geleerd. En hoe hij het leert op school, brengt hij met hetzelfde genoegen over op zijn grote broer Daenan.

Het was zo leuk om te zien hoeveel lol beide broers hadden met het leren van de Nederlandse taal. De non verbale communicatie is universeel, prachtig!

Hoe zien jullie dat bij brusjes?

Colin is een heel sociaal kind, en heeft veel vriendjes. Ook is hij al zo volwassen voor zijn leeftijd (5) en terwijl zijn grote broer ook groter wordt en ergens ook jonger blijft. Ik hoop dat Colin net als Daenan de onbevangenheid en onschuldigheid kan vasthouden.

Daenan (9) is ook gek op z’n jongere broertje Colin. Het zijn echte broers en hebben elkaar onvoorwaardelijk lief met af en toe een ruzie en vechtpartij. Maar hoort er ook bij.

Taal leren blijft mooi, en leuk om te zien hoe mijn zoons Colin en Daenan het samen oppakken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s