Anders

‘Mama, Daenan mag mij wel baby noemen hoor,’ zegt Colin. Terwijl ik blijf proberen als moeder om mijn oudste zoon, zijn broertje bij zijn voornaam te noemen. Zijn tweede naam ‘Caillou’ vindt Daenan makkelijker om te zeggen.

Colin is op 1 December 4 jaar geworden, en heeft sinds een half jaar door dat zijn broer anders is. In deze zes maanden is hij zo ontzettend gegroeid in zijn begrip.
Laatst vroeg hij ‘mama, als Daenan net als ik was, zou hij dan wel mijn voornaam kunnen zeggen?’ – ‘Ja, lieverd,’ antwoord ik.

Een tijd terug, liepen we door het hofje waar de grootouders van Daenan en Colin wonen.
Een buurman die al net zo lang als mijn ouders daar woont, was toevallig in zijn tuin bezig. We liepen langs en hij vroeg aan Daenan. ‘Hoe heet jij?’
‘Ikke’ zegt hij en wijst naar zijn broertje ‘baby.’
Waarop Colin zegt ‘Ik ben GEEN baby, jij bent ANDERS!’

Toen Colin werd geboren in 2016 hebben we geprobeerd met het gebaar “baby” en de hoofdletter “C” uit te leggen aan Daenan dat dit zijn baby broertje is en dat hij Colin genoemd is. Op een of andere manier blijft “baby” hardnekkig hangen.

Sommige kinderen moeten erom lachen en vragen ‘zal Daenan over 20 jaar zijn broertje nog steeds “baby” noemen? Wie zal het weten?

Het belangrijkste vind ik, dat zijn broertje er goed bij voelt, zich er niet door schaamt en zijn broer daarom niet afwijst. Gelukkig zijn die twee heel gek op elkaar.

brusjes

Brusjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s