Daenan will change the world with his superpower, his extra chromosome

Pareltjes zweet parelen van Daenan’s voorhoofd af. De haren bij zijn slapen zijn nat. Mama en papa liggen uitgeput op de bank en kijken hoe de bijzondere broertjes en onze zoons, in deze brandende hitte achter elkaar aan rennen. Aan energie geen gebrek.

Ik denk nu aan het gesprek van een week geleden.

‘We kunnen nog zeker vier jaar wachten met de hartoperatie,’ zei de charmante grijze cardioloog. De druppels prikte achter mijn ogen. Doe even normaal, vertelde ik mijzelf.

Maar de gedachte aan mijn kleine ventje en deze heftige gebeurtenis die toch ergens in de toekomst zal gaan plaatsvinden, stemde mij niet rustig.

Ik kijk naar Daenan. Niemand zal denken dat hij een AVSD heeft. Aan de buitenkant zie je het niet. De cardioloog kan het alleen aan de binnenkant controleren door een hartfilmpje en echo. Blijkbaar komen zijn longen toch meer onder druk te staan door de gaten in zijn boezems. De waarden waren dit keer minder goed.

Volgend jaar mogen we weer terug in de zomermaand juli en die keer in het AMC te Amsterdam.

‘Ik ga binnenkort met pensioen, maar mijn opvolgster let ook goed op het kind en kijkt niet alleen naar de regels en wat voorgeschreven staat. De beste leeftijd wat te boek staat voor een open hart operatie is namelijk, vier jaar maar jullie kunnen zelfs tot 15 jaar wachten als hij zich zo goed blijft ontwikkelen.’

Toch vinden wij het jammer dat deze fijne cardioloog het vak gaat verlaten. Natuurlijk begrijpen wij ook dat hij van zijn welverdiende tijd vrij zal gaan genieten.

Daenan was zo rustig bij deze cardioloog, en deed altijd zo goed mee bij elke afspraak, dat wij hopen dat hij net zo’n klik za hebben met zijn opvolgster.

Gelukkig gaan deze hittegolf en zijn hartafwijking goed samen. Zijn volumeknop gaat niet zachter en hij blijft doorgaan als een klein Duracel konijntje.

Onze kanjer !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s