Blog eerste Meet & Greet en verhaal achter de te winnen prijzen van de dichtwedstrijd; een workshop sieraden maken van edelstenen.

In de golven zag je waterrimpels. Een effect wat je later terug voelde in het huis met uitzicht over deze prachtige natuur. Aan de voorkant bij de deur was het versierd met kentekenplaten uit bijzondermooie stukjes op deze wereld. Ook een ijzeren groene plaat met het heerlijke Australia daarop. Ik dacht dit moet het huis van mijn vriendin Jacqui zijn.

Jacqui was de gastvrouw van de eerste Meet & Greet van Down and Beautiful. Nadat ze de deur open deed voor mij, verwelkomde ze Ada van BeBalancedBeads die de sieradenworkshop verzorgde. Langzaamaan stroomde het huis gezellig vol met allemaal bijzondere vrouwen met even speciale levensverhalen.

Op de grijze bank kwam het waterrimpel effect samen. Vrouwen die elkaar niet zozeer kende en wel de diepe connectie voelde. Het woord ‘toeval’ viel vaak en duidelijk werd – toeval bestaat niet. Welke beslissingen je ook maakt in het leven, het is alsof je een steentje in het water gooit waarna de waterrimpel jou raakt, en je omgeving en je leven beïnvloed.

Ik vertelde over hoe ik Jacqui ontmoet had (dat verhaal kan je lezen via link) en hoe zij mij in contact bracht met Ada. Een gezellig uitje naar Ladies Movies Night waar Dr. Dreamy onze harten weer een klein beetje liet springen. Mijn liefde voor het dragen van sieraden van edelstenen en Ada haar passie voor het maken van deze wonderschone creaties, kwamen deze avond samen.

In mijn hoofd speelde al langer dat ik meer wilde bereiken met Down & Beautiful door de volgers te laten merken hoe schrijven in de praktijk helend kan werken. De dichtwedstrijd werd gelanceerd in 2016 en Ada wilde een prijs doneren; een armbandje in de kleuren geel en blauw van Downsyndroom.

Aan tafel op deze zonnige dag in April, vertelde Ada via de zeven chakra’s welke gekleurde en type edelstenen je geestelijk en lichamelijk kunnen ondersteunen.

De zwarte Onyx is bijvoorbeeld aardend en lavasteen neemt niet alleen energie op en ook essentiële oliën zoals groene mandarijn, steranijs en roze peper.

Jacqui had deze set meegenomen die speciaal voor International Women’s Day

Naar voren is gebracht. Het was alsof we even bij het maken van een love potion waren a la Harry Potter en elke vrouw pakte de olie die voor haar het meest aantrekkelijk was.

Dat was ook zo met het kiezen van de edelstenen. Bijvoorbeeld schitteren de oranje Jade en zwarte Onyx nu als combinatie om mijn pols. Drie oogverblindende rijen verwerkt in een armband.

Welke werking geven deze edelstenen bij elkaar:

Oranje Jade geeft energie, werkt stimulerend en brengt vreugde en creativiteit.

De steen geeft steun, kracht en doorzettingsvermogen en helpt je je doelen te bereiken. Het maakt standvastig en verantwoordelijk en stimuleert zelfverwezenlijking.

De tweede van de Chakra kleuren is oranje en staat voor het uiten van emoties, het hebben van relaties, beweging, seksualiteit en creativiteit. Je weet wat je wilt en durft emoties te uiten. Deze kun je uiten zonder overemotioneel te worden. ‘Ik voel’ staat centraal.

Onyx stimuleert analytisch denken, logica, concentratie en helpt om een nuchtere en realistische houding aan te nemen.

Ada legde uit welke verschillende materialen gebruikt kunnen worden en liet zien hoe je een slotje kan zetten. Het groepje vrouwen was stil en eenieder was in de creatieve flow van creëren. Ik zag fraaie armbandjes ontstaan van lichtblauw, gecombineerd met rood en zwart. En ook alleen van lavasteen in verschillende kleuren bruin, geel en groen.

Het is dat de workshop gepland was van 13.00-16.00 en ik weet zeker dat alle vrouwen nog lang met elkaar hadden kunnen doorkletsen. Helemaal door de inspirerende omgeving. De zonnestralen die binnenkwamen door het glazen dak verlichtte de woonkamer en alles kwam mooi tot haar recht.

Dank voor het deelnemen Sandra, José, Lieve, Anneke en Curina.

Met speciale dank voor de organisatie aan:

Ada Kaspersma – BeBalancedBeads

Jacqui Broekman – Holistic Apothecery

Mayke Muller – Down & Beautiful

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s